Dzīves ziņa

Emīls Purmalis

Buciņi

Viss sākās ar to, ka ieplānoju sev nogurumu. Man ir tāds speciāls papīrītis, uz tā rakstu darāmo tuvākajam laikam, bet pēc tam, kad esmu padarījis, nosvītroju. Redzot, ka papīrs pavisam blīvi sašvīkāts, sapratu, ka noguršu, un ieplānoju braucienu uz laukiem, lai bildētu stirnas. Un tā arī bija, atbraucu noguris un nākamajā rītā jau gāju apgaitā. Pāris dienas pagāja, aklimatizējoties un atjaunojot miega ritmu. Zvēru pēdu apkārtnē nebija pārlieku daudz, retumis kāda stirna pārgāja pāri laukam, bet atrast to gandrīz nebija iespējams. Tā nu es tur klaiņoju, klausījos, skatījos uz ūdeni un atkopos no pilsētas.

Trešajā dienā prāts atžirga tik ļoti, ka sāka sludināt veselīgu dzīvesveidu. Viņa vadīts, iegādājos aptiekā eleiterokoka ekstraktu, zemestauku sulu un befungīnu. Pēc instrukciju izlasīšanas kļuva skaidrs, ka visa mana turpmākā dzīve būs pakārtota tikai šiem preparātiem. Viens jālieto tieši 30 minūtes pirms ēšanas, otrs tieši 20 minūtes pirms, bet trešais jālieto vismaz pusgadu. Tas viss ar nosacījumu, ka jābūt tieši trim ēdienreizēm dienā. Un tad man pēkšņi ienāca prātā ideja uzrakstīt iepazīšanās sludinājumu, lai paskatītos, kurš rakstīs un ko. Pirms gadiem desmit es jau biju to darījis, tad uz fiktīvu e-pasta adresi dažu stundu laikā saņēmu simtiem dažādu dzimumlocekļu bilžu, lai gan sludinājumā centos no šāda soļa atrunāt. Tur bija taisni un līki locekļi, bija pārstāvēta arī regbija bumbas forma. Lai izvairītos no šāda scenārija, bija jāizveido atsijas filtrs un vienlaikus jāsaglabā noslēpums.

Vairumā gadījumu internetā atrodamie sludinājumi bija vienveidīgi, ar fizisku parametru uzskaitījumu. Bieži tajos varēja izlasīt iepriekšējā dzīves rūgtuma pēdas – melu un atkarību piesaukšanu. Daži piedāvāja tikties tirdzniecības centru tualetēs vai Zaķusalā. Tikmēr mans sludinājums sadaļai “Sieviete meklē vīrieti nopietnām attiecībām” skanēja šādi:

Gāju garām, mēģināšu. Visapkārt dzirdu, ka sievietei jāatbilst kaut kādiem kritērijiem, bet aiz tā visa pazūd avantūras iespēja un noslēpums. Mani fascinē dzīva saruna, intelekts un dziļums, tā ir atslēga uz visu. Šajā primitīvajā laikmetā meklēju kādu, kuram tuvas līdzīgas vērtības, to parasti jūt uzreiz. Tam, kurš man tiek klāt, esmu sliktā meitene, bet tas ir jānopelna. Ja tu esi gatavs spēlēt atklāti un reizē patiešām spēlēt, vari mēģināt man uzrakstīt. Meklēju garšu, azartu, oksitocīnu. Meklēju mūziku, ko atskaņo ar adatu, kura slīd pa mana iegurņa plati.



Lai turpinātu lasīt šo rakstu, lūdzu, pieslēdzies vai reģistrējies

Raksts no Marts 2022 žurnāla

Līdzīga lasāmviela