Lielās nepatiesības

No biežāk uzdotajiem jautajumiem un atbildēm, ko Lielbritānijas McDonald's ievietojis savā pagājušopavasar atvērtajā sabiedrisko attiecību vietnē makeupyourmind.co.uk.

Jautājums: Vai jūsu burgeri ir taisīti no govju acu āboliem?

Atbilde: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no veseliem gaļas gabaliem, kas ņemti no pleca un sānu daļas (tie ir tieši tādi paši kā kapātās gaļas šniceles, ko var iegādāties lielveikalos).

J: Esmu dzirdējis, ka jūsu burgeru gaļa ir ņemta no govju vagīnām. Vai varat apliecināt, ka tā nav taisnība? A: McDonald’s izmanto tikai veselus gaļas gabalus no pleca un sānu daļas.

J: Vai burgeros patiešām ir vēršu sperma?

A: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no liellopu gaļas. Un tikai.

J: Ja tagad ir simtprocentīgi liellopu gaļas burgeri, kādi tad tie bija agrāk?

A: McDonald’s liellopu gaļas burgeros vienmēr ir bijusi simtprocentu liellopu gaļa, kurai pēc cepšanas nav pievienots nekas vairāk, kā vienīgi šķipsna sāls un piparu.

J: Kāpēc hamburgerus taisa ar liellopu gaļu? Vai tad tajos nevajadzētu būt šķiņķim?

A: Jēdziens “hamburgers” ir cēlies no liellopu gaļas sviestmaizes paveida, kuras pirmsākumus saista ar Hamburgu, Vācijā, 18. gadsimta beigās. Šī sviestmaize tika - un joprojām tiek - gatavota, izmantojot liellopu, nevis cūkas gaļu.

J: Kāpēc visi jūsu burgeri izskatās tā, it kā kāds uz tiem būtu sēdējis?

A: Reizēm maizītes var izskatīties mazliet saspiestas, ņemot vērā to pagatavošanas, kā arī iepakošanas veidu. McDonald’s dara visu iespējamo, lai tā nenotiktu. Ja jūs neesat apmierināts ar sava burgera izskatu, lūdzu, atdodiet to atpakaļ un palūdziet vietā citu.

J: Lasīju avīzēs, ka darbinieki ēdienā liek sūdus, skatās, kā cilvēki tos ēd un tad iet un smejas viņiem sejā. Vai tā ir patiesība?

A: Tā absolūti nav patiesība. McDonald’s rīcībā nav ziņu par laikrakstiem, kas kaut ko tādu būtu rakstījuši, un gribētos redzēt šo ziņu avotu, ja jums šie raksti vēl ir saglabājušies. Tādā gadījumā, lūdzu, sazinieties ar Klientu apkalpošanas dienesta darbiniekiem un pavēstiet par to sīkāk. 

Publicēts žurnāla Harper’s Magazine 2007. gada decembra numurā.

Raksts no Februāris, 2008 žurnāla

Līdzīga lasāmviela