Taureņi satupušies viens aiz otra

Var teikt, ka mēs pirmie sākām šūt aizsargmaskas paši. Pionieri. Šujam arī šodien. Šuvējas, kuras ikdienā labo spilvendrānas un citu slimnīcas veļu, aizsargmaskas šūs visu vasaru. Pēc tam redzēsim, kā uzvedīsies vīruss.
Vietējā Latgales Avīze, 26. jūlijā

Vai gladiolām piestāv dzeja? Manuprāt, jā. To ziedi atgādina graciozus taureņus, kas satupušies viens aiz otra un gaida, lai tos apbrīno.
Vietējā Latgales Avīze, 14. augustā

Vakar saņēmām ziņu, ka netālu no krustojuma Tukums–Rauda svētdienas rītā esot manīts lācis. Vīrietis, kurš it kā dzīvnieku pamanījis, no bailēm uzrāpies kokā un izsaucis policiju. Kā pārliecinājāmies, šāds izsaukums tiešām ir bijis un vīrietim palīdzēts. Norāpties no koka.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 18. augustā

Jauna sieviete ar bērnu aizbrauca uz Latvijas valsts mežu (LVM) īpašumā esošu mežu pēc ogām. Abi pat vēl nebija sākuši tās lasīt, kad pēkšņi pienāca kāds vīrietis ar kapli rokās. Sāka abus agresīvi dzīt prom, vicinot ar kapli un kliedzot, ka viņi šeit ogas nelasīs – lai vācoties prom.
Kurzemnieks, 11. augustā

Naktī viesnīcas Metropole iemītnieki ziņo, ka pagalmā skaļi skan mūzika. Noskaidrojam, ka čigāni svin bēres.
Kurzemnieks, 11. augustā

Ventspils ielā vīrietis guļot uz soliņa – alkoholu lietojis nav, vienkārši atpūšoties pirms gājiena uz mājām.
Kurzemnieks, 11. augustā

Divi ukraiņu tūristi lielā reibumā neatstāj kafejnīcu.
Kurzemnieks, 11. augustā

Rendā pieklīduši divi suņi, kurus saimniekam vairs negribot atdot, jo iepriekšējo suni viņš esot nošāvis.
Kurzemnieks, 11. augustā

Sanākušie četrdesmitgadnieki ar nostalģiskām atmiņām arī pieminēja probācijas dienesta jauno telpu vēsturiskos iemītniekus – kādreizējo naktsklubu –, ironiski atzīmējot, ka tā ir šo telpu attīstība pozitīvā virzienā.
Druva, 18. augustā

Latvietis ir un paliks viensētnieks. Viņam nav nekā svarīgāka par savu sētu un plašākā mērogā par pagastu. Tā tas vienkārši ir.
Druva, 12. augustā

Raksts no Septembris 2020 žurnāla