Sagatavoja Kaspars Goba

Rīgas fondu biržas Gada brokera 1999, Latvijas Krājbankas vērtspapīru speciālista

Arta Gobas 10 iecienītākie atpūtas veidi

Kalnu slēpošana. Lielākā daļa no manas apzinātās dzīves brīvajiem laika brīžiem saistās tieši ar kalnu slēpošanu. Salīdzinoši, ja par brokeri strādāju tikai piekto gadu, tad uz slēpēm pirmo reizi uzkāpu jau 4 gadu vecumā, bet nopietni trenēties sāku apmēram no pirmās klases. Jāatzīmē, ir bijuši ļoti labi panākumi (bet tie varēja būt vēl labāki, ja nebūtu izdarījis izvēli par labu mācībām) un manas sportista karjeras kulminācija bija 15-18 gadu vecumā. Šobrīd tam tiek atlicināts diemžēl arvien mazāk laika.

Laivu braucieni pavasaros. Patīk, kad visapkārt mutuļojošs ūdens, mazliet stresa un tās slapjās, drēgnās sajūtas, kas parasti tādos pasākumos ir pilnīgi neizbēgamas.

Pārgājieni kājām. Tāds apliecinājums sev, ka vari pārvietoties, neatkarīgi no transporta līdzekļiem, pats tikai saviem spēkiem. Rekords — ar draugiem noieti 88 km divās dienās, bez telts un guļammaisiem, guļot pie ugunskura uz plikas zemes.

Ceļošana ar auto. Pat ne vienmēr galvenais ir tas izziņas process, ko no ceļošanas iegūst. Sagādā baudu tas, ka var tā vienkārši reizēm iesēsties transporta līdzeklī un jau pēc dienas tu atrodies citā Eiropas malā. Uzreiz sāc citādi raudzīties uz mājās palikušajām problēmām un dzīvi kopumā.

Vindsērfings. Jaunākais no atpūtas veidiem, kuram tā aktīvi pievērsos pagājušajā vasarā. Kaut esmu iesācējs, reizēm kādā stiprākā vējā noķertais fīlings ir darījis savu, un es ceru, ka vasarā tam aizies lielākā daļa brīvā laika.

Fotografēšana. Fotoaparāts ir neiztrūkstošs pie visiem vērā ņemamiem pasākumiem.

Mūzika. Reizēm patīk tā vienkārši pasēdēt vienatnē un paklausīties The Cure, Radiohead, Cocteau Twins, Smashing Pumpkins un tamlīdzīgi.

Reizē arī lielākais netikums — datorspēlītes. Patīk gan “uzraut tīklā” kādu bojeviku, gan arī stratēģiskas spēlītes. Tās tādas atliekas no bērnībā nerealizētām vēlmēm.

Praktiski vasaras darbi vasarnīcā. Reizēm patīk tā vienkārši kaut ko pielabot, pamūrēt vai pavest zemes ģimenes vasarnīcā Gaujā.

Gulēt jūrmalas smiltīs un ne par ko nedomāt.

Raksts no Marts, 2000 žurnāla