Aiz komentāriem

Igns Staškevičs

Raganība parlamentā

Runā, ka partijas “Brīvība un taisnīgums” biedre, galvenā Lietuvas ragana Vilija Lobačuviene, rudenī kandidēs Seima vēlēšanās. Tādējādi nav izslēgts, ka Lietuva kļūs par pirmo Eiropas valsti, kurā raganu ievēlēs parlamentā.

respublika.lt, 14. jūnijā


Es esmu Lietuvas parlamenta jaunākā deputāte. Lūdzu, ņemiet vērā – ne tikai šajā sasaukumā. Es esmu visu laiku jaunākā deputāte mūsu republikas vēsturē kopš tās proklamēšanas. Man ir 17 gadu. Jūs noteikti sāksiet bubināt kaut ko par konstitūcijas vecuma cenzu, bet ziniet: man tika izrādīts ārkārtas gods. Jo manas spējas ir ārkārtējas. Viss kļūst iespējams, ja ir ārkārtējas spējas. Loģiski, vai ne? Ārkārtējos apstākļos jāizdara izņēmumi, un mans gadījums ir tieši tāds.

Ir labi būt ārkārtējai. Neviens deputāts nav parasts, bet es esmu izredzētā ievēlēto vidū. Pirmā. Varu tikai iztēloties, cik bēdīgi ir būt otrajā vietā jebkurā sarakstā. Paies laiks, un kāds kļūs par deputātu 16 gadu vecumā, tad – 12, vēl vēlāk – lūk, kur nāk mazulis, zīdainis... Rekordi arvien tiek pārspēti. Tomēr pašlaik es esmu pirmā, es rakstu vēsturi. Esmu personība vēsturē, vēsturiska personība. Šis vienkāršais fakts mani patīkami uzbudina.



Lai turpinātu lasīt šo rakstu, lūdzu, pieslēdzies vai reģistrējies

Raksts no Augusts 2020 žurnāla