Kas notiek

Zaķītis manā pagalmā


26. februārī 11.30 Tukumā, Celtnieku ielā, sabojājot slēdzeni, iekļūts ēkas pagrabstāvā un nozagti dažādi produkti – kartupeļi, ievārījumi, kā arī marinēti kabači. Uzsākts kriminālprocess.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 2. martā

7.20 Džūkstes pagasta Pienavā vīrietis atradās publiskā vietā tādā alkohola reibumā (3,73 promiles), kas aizskar cilvēka cieņu, traucē sabiedrisko kārtību un drošību, – viņš streipuļoja un nestabili pārvietojās.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 13. martā

Sevis saudzēšana bieži tiek asociēta ar vājumu vai egoismu. Bet galu galā tā bija mana izvēle un atbildība: nokost vairāk, nekā spēju sakošļāt.
Kurzemnieks, 16. martā

Kad stāvi ārā, vējš pieskrien te no vienas, te otras puses, saķer, sagriež riņķī un pamet gandrīz vai uz augšu, sniegpārslām aizlipinot acis un degunu.
Vaduguns, 9. martā

Vienvakar ieliku mērcēties pupas. Nākamajā dienā, gatavojoties tās vārīt, pārberot pamanīju, ka no vienas jau izspraucies pavisam neliels asniņš. Atzīšos, ka iepriekš savā pieticīgajā pupu mērcēšanas pieredzē nebiju piedzīvojusi tādu brīnumu, ka pupa pa vienu nakti saņemtos sākt dīgt.
Auseklis, 9. martā


Licencētās makšķerēšanas pārbaude: copmaņi ir apzinīgi, atļaujas visiem ir.
Kurzemnieks, 16. martā

Traucamies uz Kabili, jo tur pa centru klīst nepieskatīti suņi, baida bērnus.
Kurzemnieks, 16. martā

Mums zvana, ka pa Ēdoles ielu vīrietis staigā zeķēs un nesaprot, kur atrodas.
Kurzemnieks, 16. martā

Divos naktī braucam uz Mežvaldi, jo tur kāds uzrīkojis pamatīgu ballīti. Jā, mūzika skan. Klauvējam pie durvīm, mūzika tiek izslēgta, bet iekšā nelaiž. Braucam turp atkal pēc 40 minūtēm, jo skaļā balle turpinās. Atkal tas pats scenārijs, bet lietvedību sāksim.
Kurzemnieks, 16. martā

Krūmisti apmazgā skulptūru, bet viņu kuratore Guna Millersone dokumentē šo procesu.
Talsu Vēstis, 9. martā

Līdz 20. martam Ratnieku tautasnama foajē logos būs apskatāma fotoizstāde – ieskats janvāra fotokonkursa “Adatas stāsts” darbiņos (rokdarbnieču darinājumi). Nepaej garām, apstājies un ieskaties!
Rēzeknes Vēstis, 9. martā

No 22. līdz 24. martam Ratniekos tiek rīkota foto akcija “Zaķītis – manā pagalmā”. Uzmeistarojiet zaķīti vai zaķīšu ģimeni, kura ciemojas jūsu mājas pagalmā.
Rēzeknes Vēstis, 9. martā

Vasaras īso atelpas brīdi gan skolēniem, gan pārgurušajiem pedagogiem vajag izmantot atpūtai, nevis apkalpojot atsevišķu kultūrtrēģeru murgainās idejas.
Brīvā Daugava, 9. martā

Putnu būri var izvietot, piemēram, pie šķūnīša sienas, pārliecinoties, ka tuvu līdzās nav ērta piekļuves vieta plēsējam, pa kuru tas var uzrāpties līdz būrim. Ja iecerēts putnu būri izvietot stabā pie mājas, koku zem būrīša ieteicams noklāt ar slidenu materiālu, piemēram, ar plēvi vai metālu. Tas pasargās putnu būra iemītniekus no plēsēju, tostarp kaķu vai caunu, nepieteiktajām vizītēm.
Dzirkstele, 17. martā

Nesen ievēroju, ka pie bērna iecienītās sulas paciņas ierastā plastmasas salmiņa vietā ir kartona salmiņš.
Druva, 17. martā

Raksts no Aprīlis 2021 žurnāla