Vējš olu ziedos


No 9. līdz 16. aprīlim bijis vērā ņemams notikumu pieaugums. Citkārt vidējais skaits ir ap 70, bet nu šis skaitlis ir trīsciparu – 101.
Kurzemnieks, 21. aprīlī

Skrundas un Kuldīgas novadā no trim valsts autoceļiem nozagtas ceļa zīmes, kilometru rādītāji un stabiņi.
Kurzemnieks, 21. aprīlī

12. aprīļa nakts vidū jādodas izšķirt strīdu, kurā iesaistītas divas sievietes un vīrietis. Abas dāmas ir pamatīgā žvingulī, vienu uz mājām aizved pakaļ atbraukušais vīrs, bet informācija nodota bāriņtiesai, jo tracis notika mazgadīgo klātbūtnē. Tad ir izsaukums uz veikalu, pie kura vējš no konteinera izpūtis papīrus.
Kurzemnieks, 17. aprīlī

Zaķēni no mājas Gaismas ielā 3 nolūkojas, kā krūmā uzziedējuši krāsaini olu ziedi. “Šī ir mana Lieldienu ieprieca,” saka kuldīdzniece Skaidrīte, kura daudzstāvu namu rajonā dzīvo blakus. “Ieraudzīju un biju pilnīgi sajūsmā!”
Kurzemnieks, 17. aprīlī

Ja patversmē neielaida alkohola reibumā, tad, dzīvojot istabiņās, šāda ierobežojuma nav, un ar vārdiem “Lai slavēts Covid-19!” bijušie patversmes iemītnieki šo viņiem labvēlīgo situāciju izmanto ļaunprātīgi. Viņi ierādītajās istabiņās plosto uz nebēdu, zinādami, ka uz ielas neizliks, bet sastādītais protokols būs viens no kārtējiem papīra gabaliņiem, jo sodus neviens nemaksā un tos nav iespējams piedzīt.
Ogres Vēstis Visiem, 17. aprīlī

Ventspils brīvostā strādājošais metālapstrādes uzņēmums Malmar Sheet Metal krīzes laikā, kad stingro ierobežojumu dēļ valstīs, kur ir uzņēmuma lielāko klientu rūpnīcas, spiests samazināt pamatražošanu, nolēmis iesaistīties kopīgajā cīņā pret vīrusa izplatību, ražojot durvju rokturus, kas palīdz durvis attaisīt ar elkoni, nevis plaukstu.
Ventas Balss, 8. aprīlī

7. aprīlī pusdienlaikā policijā tika saņemta informācija par to, ka Valmierā kāds vīrietis ar motociklu braukā pa Sajūtu takas parka teritoriju. Izbraucot policijas norīkojumam, minētais motociklists tika pamanīts uz gājēju tilta Valmierā. Apturētais motocikla vadītājs uzsāka bēgt kājām un ielēca Gaujas upē, tādējādi cenšoties aizmukt no policista. Tomēr vīrietim tas neizdevās, un policists šo vīrieti sagaidīja otrā upes krastā.
Druva, 8. aprīlī

Valmierā ugunsdzēsēji glābēji cilvēkam no piepampuša pirksta noņēma gredzenu.
Druva, 20. aprīlī

14.35 Engures pagasta Plieņciemā iekļūts dzīvojamās mājas otrajā stāvā un sajaukta tur esošā kārtība. Uzsākts kriminālprocess.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 21. aprīlī

Šobrīd sporta klubs Brīvsolis nedara neko.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 14. aprīlī

Raksts no Maijs 2020 žurnāla