Kas notiek

Pa septiņiem vārtiem var ienākt


Laikā, kad Latvijai pāri veļas nejaukais un bīstamais vīruss, kad nedrīkstam tikties koncertzālē, teātrī, kad bīstami padzert kafiju draugu bariņā, mums sagādāts šis baltais prieks. Tajā var ieiet dažādi: ar slēpēm, šļūcot no kalniņa, ceļot sniegavīrus vai cietoksni un pastaigās apbrīnojot sniega un ledus mākslas darbus ikkatrā sīkumā.
Druva, 5. februārī

12. februārī Ludzas novada Istras pagastā persona nepamatoti izsauca Valsts policiju.
Ludzas Zeme, 13. (?) februārī

Zvana no sociālā dienesta, ka tur iegājis kāds vīrietis, kurš vairs nevarot paiet. Palīdzam nogādāt mājās.
Kurzemnieks, 16. februārī

Dienas vidū zvans: kāds vīrietis pamucis no slimnīcas. Atrodam un aizvedam atpakaļ.
Kurzemnieks, 16. februārī

Zvana no Smilšu ielas, jo kādā dzīvoklī ienākusi sieviete, ģērbta melnā, un piedāvā dzīvokli mainīt. Iespējams, tā ir krāpniece.
Kurzemnieks, 16. februārī

Neskatoties uz lielo salu, sniega prieki turpinās un arī sniegoņu bildes mūsu izsludinātajam konkursam redakcijas e-pastā turpina pienākt. Un visi tik dažādi!
Kurzemes Vārds, 10. februārī

Pienāk signāls, ka Jelgavas ielā, iespējams, notiek kautiņš. Traucamies turp – vīrietis nokritis pa kāpnēm, bet kautiņa nav bijis.
Kurzemnieks, 16. februārī

Nevienā citā gadalaikā pēdas nav tik labi redzamas un izsekojamas. Ziema piedāvā iespēju vērot un vienlaikus visu apslēpj savā visaptverošajā baltumā.
Kurzemes Vārds, 10. februārī

Zvans no satraukta garāmgājēja: uz ledus Ventā atrodas kaķis, kas nekustas. Konstatējam, ka dzīvniekam ir iespēja tikt krastā un glābšana nav nepieciešama. Bet vakarā tā ir vajadzīga kādam vīram gados, kurš iegāzies grāvī un netiek laukā no sniega kupenas.
Kurzemnieks, 16. februārī

Lielajam vairumam ir skaidrs, ka piedzīvojam laikus, kādi mūsu senčiem sapņos pat nevarēja rādīties. Bet, ja esam vērīgi, tad grāmatās, dziesmās, filmās un pat multiplikācijas filmās šīsdienas notikumu gaitu un scenārijus varēja redzēt jau sen.
Ventas Balss, 16. februārī

Tukumā, Melnezera ielas stāvlaukumā, trīs vīrieši, kuri nedzīvo vienā mājsaimniecībā, atradās automašīnā Mercedes Benz, tādējādi neatļauti pulcējoties.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 16. februārī

Engures novada Lapmežciemā, izsitot durvju loga stiklu, iekļūts automašīnā BMW 320 un nozagta stūre.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 5. februārī

Jau pēc dažām nedēļām zem kūstošā sniega, tiecoties pretim siltajiem saules stariem, savas baltās galviņas mēģinās pacelt sniegpulkstenītes, bet mazliet vēlāk dārzos atkal uzplauks tulpes un ķirši iegrims baltos ziedu mākoņos. Ir tikai jāiztur vēl mazliet.
Vaduguns, 9. februārī

Raksts no Marts 2021 žurnāla