Pauls Bankovskis

Šašliki Mangaļos

foursquare.com/v/šašliki-mangaļos/4d6122a51ee8721e75cfb221

Ar kaunu jāatzīst, ka ievērojamās šašliku iestādes Mangaļos koši dzeltenajās teltīs Mīlgrāvī esmu iegriezies tikai vienreiz, tad pat jau pie ieejas mīņājās pamatīgas rindas gals. Laikam bija sestdiena vai svētdiena. Tāpat kā par kebabiem, varu sacīt, ka neesmu arī šašlika cienītājs. Nepieciešamību tumsas aizsegā Jāņu naktī bakstīt uz iesmiem gaļu un mēģināt to dabūt gatavu uz dziestošajām oglēm parasti uztveru kā neobligātas mocības. Un tad vēl tās bļodas ar aukstu saceptu gaļu rīta rasā! Latviskā dzīvesziņa pieprasa ikkatrā mājsaimniecībā attīstīt savu unikālo šašliku marinēšanas metodi – paniņas, kefīrs, citroni, etiķis, sīpoli, tomātu mērce, pat dažādi pašmāju augļi un ogas. Šašlikos Mangaļos, tāpat kā iepriekš pieminētajā kebabnīcā, viss ir vienkārši un, gribētos domāt, autentiski. Katram apmeklētājam tiek pa trim iesmiem gaļas, svaigus dārzeņus un zaļumus var izraudzīties pēc savas patikas.

Raksts no Septembris 2019 žurnāla