Pauls Bankovskis

Daugavgrīvas kebabs Gvatar

facebook.com/Gvatar/

Lai gan turku, pakistāniešu un varbūt pat latviešu kebabnīcu jau Rīgā netrūkst, zinātāji labprāt dodas uz neuzkrītošā ūķītī ierīkoto Gvatar Daugavgrīvā. Tā kā ēstuvei nav nekādas izkārtnes, tikai neliels uzrakstiņš uz durvīm, orientēties vajadzēs pēc nesen uzspridzinātā bankas automāta vietas, kas aizklāta ar zilu plēvi tirdzniecības centra Maxima ēkas stūrī, kā arī gandrīz allaž ārā stāvošās rindas. Jāņem vērā, ka kebabu var gadīties gaidīt pat 20 minūtes. Pasūtījumu pieņemot, saimnieks uz čeka uzraksta numuriņu, kas pasūtījuma saņemšanas brīdī tiek skaļi izsaukts, tā, ka tas dzirdams arī ārā gaidošajiem. Savus kebabus Gvatar darbinieki necenšas piestūķēt ar visu, kas iešaujas prātā un ir tirgū pieejams. Tad jau drīzāk viņi ievēro principu “mazāk ir vairāk”. Pieejami ir arī hačapuri ar pašdarinātu sieru, viena picas šķirne un vēl šis tas. Maizi kebabiem cep turpat uz vietas. “Būsim godīgi, lai arī šai vietai nav pati labākā novietne, tur ir labākais kebabs pilsētā,” internetā atsauksmē raksta kāds pilsētas ārzemju viesis.

Raksts no Septembris 2019 žurnāla