Kas notiek

Pie Kukulīša briest kautiņš

Tātad – vispirms mēs kaķus sterilizēsim, lai tie nevairojas, un pēc tam tos varēs barot. Otrādi šī sadarbība nestrādā – tā situācija, ka kaķus tīšām baro tieši tad, kad mēs braucam viņiem pakaļ, ir nepareiza un nedarbojas.

Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 31. janvārī


Jūs neticēsit, bet ir iespējams brīnumainā veidā nokļūt gan atpakaļ Ziemassvētkos, gan Dziesmusvētkos, gan vienkārši svētkos, kurus rada kora mūzika un cilvēku pašaizliedzīga tradīciju kopšana.

Liesma, 13. janvārī


Kas ir Ziemassvētki? Dzirdējām dažādas atbildes – prieks, eglīte, kopā būšana, dāvanas, piparkūkas, saldumi… Naukšēnu Cilvēkmuzejā ir viena atbilde – tā ir rūķošanās!

Liesma, 3. janvārī


Ziņots par personu, kas publiskā vietā Talsos, Dundagas ielā, sēž un ilgāku laiku nekustas. Veiktas pārrunas, pēc kurām tā devās prom.

Talsu Vēstis, 3. janvārī


Skrundā, Amatnieku ielā, kaimiņi uztraukušies par vīrieti, kas nav manīts trīs dienas. Automašīnai durvis vaļā, telefons izslēgts. Ierodoties policijai, vīrietis sveiks un vesels atver dzīvokļa durvis un skaidro, ka bagāžnieku aizslēgt aizmirsies un bijis slinkums iet no mājas laukā.

Kurzemnieks,3. janvārī


Zvans: Strautu ielā 1 esot nevēlama persona. Bet tā ir pašvaldības policijas adrese, un pie mums ciemiņu nav.

Kurzemnieks, 3. janvārī


Raņķos dzeršanas un trokšņošanas dēļ konflikts starp kaimiņiem, taču zvanītājs nespēj saprātīgi runāt, iespējams, ir apreibis pats.

Kurzemnieks, 3. janvārī


Reidā jauniešu mājā pārbaudām, vai kāds nelieto alkoholu, un daži aizbēg.

Kurzemnieks, 3. janvārī


Pie Lapegļu un Parka ielas krustojuma Kuldīgas siltumtīkliem piederošā ēkā bezpajumtnieki kurina ugunskuru, lai sasildītos.

Kurzemnieks, 3. janvārī


Tekstilam paredzētajā konteinerā nonākuši knupīšu saišķis, bērnu pārtikas iepakojums un glezna ar Jēzus ģīmetni.

Staburags, 6. janvārī


Ģimeņu un bērnu attīstības centrs Brīnumiņš vienmēr sapņojis drosmīgi, un arī šobrīd tas būs celmlauzis Talsu novadā, izlolojot ideju par Mīļdārziņu.

Talsu Vēstis, 10. janvārī


Ziņots, ka Talsos, Rīgas ielā, uz tirdzniecības centra nojumes virs galvenajām ieejas durvīm ir sakrājies liels daudzums sniega, kas var radīt draudus lielveikala apmeklētājiem. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija apstiprinās.

Talsu Vēstis, 10. janvārī


Vēlāk mums ziņo par aizdomīgām personām šajā ielā pie apļa. Izrādās – atbildīgais dienests novāc svētku dekorus.

Kurzemnieks, 17. janvārī


Kārtējais zvans no Piltenes ielas, kur kādam iemītniekam atkal traucē trokšņi kaimiņos. Esam braukuši daudzkārt, bet vienmēr tur bijis klusu.

Kurzemnieks, 17. janvārī


Pie veikala Kukulītis briest kautiņš, strādājam tur kopā ar VP.

Kurzemnieks, 17. janvārī


Atkal zvans no Liepājas ielas, taču vīrietis durvis nelauž – sēž un gaida sievu.

Kurzemnieks,24. janvārī


Piltenes ielā skaļu mūziku spēlē celtnieki no Baltkrievijas. Kaimiņi nevar palūgt to pārtraukt, jo neprot krievu valodu. Policijai viesi paklausa un apsola dzīvot klusu.

Kurzemnieks, 24. janvārī


Par gada vārda titulu pēdējā kārtā cīnījās arī atkrieviskot un atkrieviskošana, kā arī klupne un klupnīte “error” vietā, jo, atšķirībā no cilvēka kļūdas jeb angļu valodas “mistake”, tai piemīt mehāniska pieskaņa un tā ir attiecināma uz mazāku traucējumu nekā “glitch” vietā informātikā lietotā klupe.

Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 31. janvārī


Aizvadītā sestdiena Pūres Kultūras namā tika aizvadīta disko noskaņās – ar pārģērbšanos, ar dziesmām un dejām un smiekliem līdz asarām.

Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 31. janvārī

Raksts no Marts 2023 žurnāla