Kas ar ko
RL sērfo

Pauls Bankovskis

Kas ar ko

Kas ar ko
http://foodpairing.be
 

Tas, ka sāļam ēdienam der piemest drusku cukura, bet saldumiem nebūt neskādē sāls (ja kāds tam netic, lai atsauc atmiņā snikera konfektes garšu), ir pavārmākslas ābeces patiesība. Grūtāk izprotama ir ar sarežģītākām garšām apveltītu produktu saderība vai nesaderība. Teiksim, ar dažādiem gastronomiskiem eksperimentiem pazīstamais britu pavārs Hestons Blūmentāls varbūt arī labi zina, ka puķkāposts sader ar rūgto šokolādi, sīpoli ar anīsu un saldējums ar bekonu, taču ne jau kurš katrs ir Blūmentāls. Arī sekot kādā viņa pavārgrāmatā sniegtajam ieteikumam eksperimentēt un saderības meklēt pašiem var izrādīties gan laikietilpīgi, gan dārgi, reizēm arī negaršīgi. Laimīgā kārtā tas vairs nav jādara, jo Nēderlandes pavāri ir izveidojuši interneta lapu, kā arī programmiņu jūsu viedtālrunim vai planšetdatoram, kas ļauj zibenīgi noskaidrot, kādi produkti vislabāk piestāvētu bez īpaša apdoma nopirktajām vakariņu izejvielām.