Karloss Kastaņeda Stāsti par spēku

Karloss Kastaņeda Stāsti par spēku

Roberts Diners, mākslinieks

Autors stāsta par šamaņiem, indiāņiem, dīvainām lietām, un man šie maģiskie notikumi liekas interesanti, jo aizraujos ar senajām kultūrām kā tādām. Simpātiski šķiet tas, ka ticēt vai neticēt rakstītajam — tas paliek katra paša ziņā. Mani interesē lasīt par indiāņiem — nevis no zinātniskā vai etnogrāfiskā viedokļa, bet tieši no garīgās dzīves viedokļa. Šajā grāmatā es atrodu padomus, kurus var izmantot mūsdienu reālajā dzīvē — kā uztvert dzīvi kā kareivim. Dažos vārdos to nevar izstāsīt, ir jālasa pašam.

Džerijs Ārčers Ceturtā vara

Aigars Fadejevs, soļotājs

Principā, tas bija Džerijs Ārčers — izlasīju grāmatu, par kuru daudz biju dzirdējis, beidzot izlasīju abas daļas — tā bija Ceturtā vara. Tā kā lasīšana notika treniņnometnē Austrālijā, galvenokārt man patika tas, ka tā ir viegla lasāmviela, varētu pat teikt, ka aizrāvos tik ļoti, ka vajadzēja piespiest sevi iet uz treniņiem.

Otra bija Pjūzo grāmata. Mirst tikai muļķi, arī divās daļās, par Amerikas valdošo aprindu aizkulisēm — valoda bija sarežģītāka, bet grāmata vienalga pietiekami aizraujoša.

Runājot par Ārčera grāmatu, tie izmēri, protams, nelīdzinās Latvijai, un šis modelis — attiecības starp diviem mediju magnātiem, darbojas noteiktā lokālā mērogā, bet ne šeit. Un tā kā es pats esmu žurnālistiski domājošs cilvēks, uzskatu, ka, samainot personāžu vārdus pret reāliem, tā varētu būt patiesība. Varētu teikt, ka abas šīs grāmatas mani nodarbināja veselu mēnesi.