Ēdiens kā attaisnojums
RL sērfo

Pauls Bankovskis

Ēdiens kā attaisnojums

Ēdiens kā attaisnojums
http://thegourmand.co.uk/home
 

Ēšana, ēst gatavošana un eksperimentēšana ar garšām ir kļuvusi ne vien par nozīmīgu popkultūras daļu, bet pat par sava veida zinātni (kaut vai ar tā dēvēto molekulāro kulināriju). Cilvēkiem patīk ēst, patīk gatavot, patīk arvien lielākas un greznāk izdotas pavārgrāmatas un pat pavārmākslas kursi. Vēl viens solis tālāk sperts jaunajā angļu žurnālā The Gourmand, kas pavārmākslu un gardēdību tiecas sasaistīt ar laikmetīgo mākslu un citām kultūras izpausmēm. Restorānu šefpavāri jau sen savus ēdienus nereti tiecas pārvērst par skulpturāliem objektiem vai ar mērci uz šķīvja uzšļāktām gleznām, bet žurnāla veidotāji sola uz visu šo parādību kopumu paraudzīties arī no citas puses – piemēram, publicējot pazīstamu mākslinieku iecienītu ēdienu vai vismaz mākslinieku vārdos nosauktu ēdienu receptes. Šķiet, lai vēl papildus attaisnotu šādu ēdiena un mākslu sapludināšanu, žurnāls tiek tirgots mākslas muzeju un galeriju grāmatu veikalos.