Kas notiek

Sliktāk ir ar vājprātu

Lūk, un tieši tagad arī Ausekļa līdzšinējā redaktore Regīna Tamane, kā jums jau zināms, nolēmusi vairāk pievērsties saviem jaunajiem – novada pašvaldības deputāta – pienākumiem, kā arī izmantot dārzsēdes iespēju.
Auseklis, 7. jūlijā

Diemžēl, kas vienas mājsaimniecības kukainīšiem kaitē, citiem ne. Kā gan citādi izskaidrot, ka vienam saimniekam kāda metode kukaiņcīņā uzvar, citam ne.
Druva, 8. jūlijā

Skrundas ielā esot piedzēries vīrietis. Aizbraucam: jā, pamatīgā reibumā sēž elektroratiņos, kuriem priekšā groziņā atrodas sešas vīna pudeles.
Kurzemnieks, 6. jūlijā

Izsaukums uz Gaismas ielu – kāds bļaustās un dauza durvis. Ierodas arī VP un mediķu brigāde. Atklājas, ka piedzēries vīrietis, kuru sieva nelaiž iekšā, izsauc visus iespējamos dienestus. Paspējis piezvanīt arī ugunsdzēsējiem, bet tos pusceļā izdodas atsaukt.
Kurzemnieks, 6. jūlijā

No rīta izsaukums uz Vakara ielu, kur dzīvoklī stundu no vietas raudot bērns. Atklājas, ka viņu pieskata jauna auklīte un mazais pie viņas vēl nav paspējis pierast.
Kurzemnieks, 6. jūlijā

No rīta braucam uz Īvandes dīķi, jo blakus uz soliņa ir drēbes, bet neviena cilvēka nav. Neko neatrodam. Vēlāk braucam uz Ventu pie Melnās kolkas, jo tur redzēts zemūdens mednieks, taču nevienu nesastopam. Vakarā izsaukums uz Kurmāli, kur vīrs sitot sievu. Ierodamies, bet sieva izgājusi līdz dīķim, un apstākļu noskaidrošanu pārņem VP.
Kurzemnieks, 6. jūlijā

Pret karstumu vēl var cīnīties. Var noslēpties ēnā, ielīst ezerā vai upītē, galu galā var iedzert kaut ko aukstu vai apēst kādu saldējumu. Sliktāk ir ar vājprātu.
Vaduguns, 13. jūlijā

Kapsēta ir vieta, kur atdusas mums dārgi cilvēki, tāpēc arī mums, iedzīvotājiem, jādara viss iespējamais, lai to uzturētu kārtībā. Turklāt pašvaldība vienmēr ir gatava palīdzēt un iespēju robežās palīdz, taču tās iespējas ir ierobežotas.
Ludzas Zeme, 13. jūlijā

Vakarā izsaukums uz Ventas ciemu, jo jaunieši lapenē izmētā atkritumus, garāmgājējus apmētā ar āboliem. Pēc pārrunām visi atkritumi savākti.
Kurzemnieks, 13. jūlijā

Vakarā nākas iejaukties kaimiņu kašķī, jo viens nāburgs otra bērniem stingri aizrādījis, lai tie nebraukā pāri zālāja laistīšanas caurulēm.
Kurzemnieks, 13. jūlijā

Ventspils ielā kāds iedzīvotājs sūdzas, ka kaimiņš kaut ko neganti svilinot. Izrādās, ka tas kūpina gaļu.
Kurzemnieks, 13. jūlijā

Raksts no Augusts 2021 žurnāla