Kas notiek

Kabilē un Ozolos klusi un mierīgi



Šorīt, 8. janvārī, netālu no Tukuma–Jelgavas apļa apsnigušais ceļš ir bijis gana viltīgs un no braucamās daļas nodzinis kravas auto. Brīdī, kad negadījumu fiksējām, notika auto atbrīvošana no grāvja gūsta.
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 8. janvārī

Lasītājs jautā: “Varbūt varat noskaidrot, kāpēc Durbes avotiņā nebija ūdens? Iespējams, komunālais dienests ir kaut ko darījis, lai vairāk ūdeni ņemtu no pilsētas tīkla, nevis no kaut kādiem avotiem, un tāpēc arī ūdens ir pazudis?”
Neatkarīgās Tukuma Ziņas, 11. janvārī

Braucam uz Rendas pagasta Ozoliem, bet pārkāpumu nav. Vakarā tiek apciemota arī Kabile, jo pienāk ziņas, ka tur regulāri pulcējas jaunieši.
Kurzemnieks, 12. janvārī

Naktī izsaukums uz Piltenes ielu, jo iedzīvotāji dzirdējuši, kā kaimiņš kliedz. Priekšā jau ir Valsts policija (VP). Izrādās, ka vīrietis izkritis no gultas un kaimiņi palīdzējuši tikt atpakaļ. Atkal dodamies uz Ozoliem un Kabili – viss kārtībā.
Kurzemnieks, 12. janvārī

Arī šajā dienā ceļš ved uz Kabili un Ozoliem – pārkāpumu nav.
Kurzemnieks, 12. janvārī

Izsaukums uz Lapegļu ielu, kur puikas ar pikām met pa logiem. Ierodamies, bet bērni jau prom.
Kurzemnieks, 12. janvārī

Pie reizes izmetam loku caur Ozoliem – tur viss kārtībā. Tad zvana VP, jo Liepājas ielā notiek izvākšanās no mājvietas un kāds atslēdzis elektrību. Izrādās, iemesls ir nesaskaņas ģimenē.
Kurzemnieks, 12. janvārī

Atkal patrulējam Ozolos un Kabilē – viss mierīgi. Dienas vidū zvana iedzīvotājs, kurš dzirdējis, ka pašvaldības policija palīdzot iecelt atpakaļ no gultas izkritušus cilvēkus. Paskaidrojam: ja lūdz sociālais dienests vai cita iestāde, tad palīdzam, bet atsevišķi šāds pakalpojums netiek sniegts.
Kurzemnieks, 12. janvārī

11. janvāris, kas šodien skaitās jau vakardiena, bija starptautiskā Paldies diena. Kad kolēģe to atgādināja, pirmais, kas man uzpeldēja atmiņā, ir pēc Annas Brigaderes lugas “Sprīdītis” uzņemtajā spēlfilmā redzamais fragments, kur žiperīgais laimes meklētājs saka: “Paldies, Vēja māt, paldies!”, pasakoties par brīnumsprungulīti. Tad nu doma par pateicību kā kamolītis ritinājās tālāk.
Talsu Vēstis, 15. janvārī

Zvana no Kabiles, ka sociālajā mājā neievēro to, ka nedrīkst ciemoties, notiek dzeršana.
Kurzemnieks, 19. janvārī

Anonīms zvans: pie Pelču veikala pulcējas dzērāji. Aizbraucam, bet tobrīd neviena nav. Tad pārbaude Rendas pagasta Ozolos – tur viss ir klusi.
Kurzemnieks, 19. janvārī

Reids Ozolos – viss labi.
Kurzemnieks, 19. janvārī

Anonīms zvans: Liepājas ielā kāda sieviete kliedzot. Noskaidrojam, ka viņa neievēro pašizolāciju, jo nesen atgriezusies no ārzemēm.
Kurzemnieks, 19. janvārī

Vakarā izsaukums uz Turlavu, kur kādā mājā esot ciemiņi. Izrādās, ka tur visi savējie.
Kurzemnieks, 19. janvārī

Arī Liepupes mazpulcēni pagājušovasar iesaistījās Latvijas mazpulka projektā, audzējot pupiņas un slēdzot līgumu ar z. s. Ezerkauliņi, kas dāvināja sēklu.
Auseklis, 12. janvārī

Raksts no Februāris 2021 žurnāla